Telefon: +36 29 572-400  I   E-mail cím: vevoszolgalat.dsm@dsm.hu

Szénhidrátbontó enzimek

DSM A TAKARMÁNYIPARBAN

RONOZYME® Szénhidrátbonzó enzimek – szabadítsa fel a takarmányokban rejlő értékeket

A szénhidrátbontó enzimeink fokozzák az energia hasznosítását, javítva az állataink teljesítményét, ezzel nagyobb megtérülést biztosítva a partnereinknek.  
 
Az állatoknak energiára van szükségük ahhoz, hogy éljenek, növekedjenek és szaporodjanak, ahogyan nekünk embereknek is. A sikeres állattenyésztés az állatok takarmányaiban jelen lévő energia maximalis felhasználásán alapul. Természetesen a hatékonyabban felhasznált energia növeli az állattenyésztők jövedelmezőségét is. Szénhidrátbontó enzimeink segítséget nyújtanak ezekben a dolgokban.

Az energia forrásai
Portfólió

Szénhidrátok – az energia forrásai
A szénhidrátok az elsődleges energiaforrások a gabonafélékben és a feldolgozott fehérjenövényekben. Sokféle formában vannak jelen, mégis a legfontosabb a keményítő.
A takarmányösszetevők sejtfala számos strukturális szénhidrátból áll. A belsejében található keményítő eléréséhez ezeket a sejtfalakat először le kell bontani. A monogasztrikus állatok általában képesek megemészteni a rendelkezésre álló keményítő körülbelül 90% -át, de a szénhidrátbontó enzimeink még nagyobb hatékonyságot biztosítanak. 
A különböző növények sejtfalai különböző szerkezetű szénhidrátokból állnak, ezért specifikus szénhidrátbontó enzimekre van szükség a hatékony lebontáshoz és a magasabb mennyiségű energia felszabadításához.