Telefon: +36 29 572-400  I   E-mail cím: vevoszolgalat.dsm@dsm.hu

BAROMFI

DSM A BAROMFI TAKARMÁNYOZÁSÁBAN

A baromfihús és a tojás iránti globális kereslet elképesztő ütemben növekszik. A baromfiágazatnak e keresletnek megfelelően kell fejlődnie.
Innovatív takarmány-adalékainkat azért fejlesztettük ki, hogy segítsük a gazdálkodókat az előttük álló kihívásoknak megfelelni. Az élvonalbeli termékek számos előnnyel járnak: segíthetnek a termelés és a termelékenység növelésében, javíthatják az állatjólétet, csökkenthetik a környezeti hatásokat és javíthatják a termék minőségét.

DSM A TAKARMÁNYIPARBAN

A csontok egészsége

Innovatív termékeink segítségével a modern baromfitenyésztésben alapvető fontosságú erős csontvázakkal rendelkező madarak nevelhetők. 
Az erősebb csontváz jobb termékminőséget és jövedelmezőbb termelést jelentenek.

Erős csontok
Az erős csontvázzal rendelkező madarak általában gyarapodnak, és gyorsabban nőnek.Hy-D®, az egyedülálló és gyorsan elérhető metabolitja D3 vitaminnak, javítja a csontszilárdságát a jobb csont mineralizáción keresztül. Ez növeli a D3 -vitamin ellátást és szabályozza a kalcium-anyagcserét, ami erősebb és gyorsabban növekvő madarakat eredményez. Az erősebb csontokból származó további előny a húsfeldolgozás során történő kevesebb veszteség.

Jobb húsminőség
Az élelmiszerek megjelenése fontos döntéshozatali tényező a fogyasztók számára. A "fekete csont szindróma" a lábcsontok mentén elsötétedett hús. A részlegesen sötét baromfihús gyengébb minőségűnek tekinthető. Ez a tendencia csökkenthető, ha a csontok kevésbé porózusak. A Hy-D® bizonyítottan csökkenti a csont porozitást, és ezért csökkenti a fekete csont szindróma előfordulási gyakoriságát. A végeredmény pedig nagyobb hozam a húsból.

Linkek és letöltések

•  Hy-D®

Környezet

A mai mezőgazdasági termelőknek egyre inkább figyelembe kell venniük tevékenységeik környezetre gyakorolt lehetséges hatását. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsünk a baromfitenyésztőknek csökkenteni működésük környezeti hatásait. 
Bármely baromftermelésből származó hulladék talaj-, levegő- és vízszennyezést okozhat.

Az általunk kifejlesztett RONOZYME® takarmány enzimek a nitrogén és a foszfor emészthetőségének növelésére szolgálnak, ami azt jelenti, hogy a madár több takarmányt hasznosít, és kevesebb tápanyag ürül ki a trágyával

A RONOZYME® ProAct innovatív proteáz enzim növeli a fehérjeemésztés hatékonyságát és csökkenti a nitrogénkiválasztást.

RONOZYME® NP és RONOZYME® HiPhos rendkívül hatékony fitáz, amelyek növelik a rendelkezésre álló természetesen előforduló foszfor elérhetőségét. Ez viszont csökkenti a madár által kiválasztott foszfor mennyiségét, valamint a takarmányhoz hozzáadandó szervetlen foszfor mennyiségét. Ez végső soron a természeti erőforrások jobb kihasználását és a környezet kisebb terhelését eredményezi.

Takarmányköltségek csökkentése

A takarmány a baromfitenyésztés egyik fő költségtényezője, ezért a madáronkénti takarmányköltségek csökkentése minden termelő számára prioritást élvez. Termékeink segíthetnek az ügyfeleknek növelni értékes befektetéseik megtérülését.

Bél egészség
Termékeink jelentősen megkönnyíthetik azt törekvést, hogy elérjük az optimális bél egészséget, amely alapvető tényezője a takarmányozás hatékonyságának.
A CRINA® Poultry Plus az illóolaj-vegyületek innovatív keveréke, amelyet egy hatékony szerves savval kombinálunk. Ez a keverék bizonyítottan serkenti az emésztő enzimek termelését, és segítenek a bél mikroflórájának szabályozásában. A kombinált eredmény a jobb takarmányhasznosítás.

Jobb emészthetőség
A takarmányköltségek csökkenthetők olyan enzimek hozzáadásával, amelyek növelik az emészthetőséget, aminek következtében a madarak több táplálóanyagot hasznosítanak ugyanabból a takarmányból. 
A RONOZYME® ProAct egy proteáz, amelyet a fehérje emészthetőségének növelésére fejlesztettek ki. Az NSP enzimek (RONOZYME® VP, RONOZYME® WX, ROXAZYME® G2) növelik a különböző energiaforrások felhasználását, míg a fitázok (RONOZYME® NP és RONOZYME® HiPhos) növelik a növényi foszfor elérhetőségét - ezáltal csökkentve a drága foszfor pótlás szükségességét.
Használhatja önmagában vagy kombinált módon ezeket a RONOZYME® enzimeket, ezek kiegészítik a természetben előforduló emésztő enzimeket, így növelik az emészthetőséget és a takarmány hatékonyságát.

Termékenység és csibeminőség

A baromfitenyésztéshez folyamatosan kiváló minőségű csibékre van szükség. Termékeink segítenek ügyfeleinknek biztosítani, hogy madaraik rendelkezzenek ezen igény kielégítéséhez szükséges magas szaporodási teljesítménnyel.

A baromfihús-termelés egészséges csibékkel kezdődik. A csirketenyésztőknek jó termékenységi paraméterekkel rendelkező tyúkokra van szükségük, amelyek több és jobb csibét jelentenek.

A tojások keltetőképességének és a kikelt csibék életerejének növelésével innovatív termékválasztékunk segíthet a tenyésztőknek e célok elérésében.

A MaxiChick™ valódi előnyöket biztosít a tenyésztők számára. A jobb termékenység és a keltetőtojások, valamint a nagyobb túlélési arány több és jobb csibét eredményez.

Egészség

A fogyasztók egészséges állományokból származó baromfitermékeket szeretnének. A termelők egészséges madarakat akarnak, mivel ezek jövedelmezőbbek. Termékpalettánk segít ügyfeleinknek az optimális baromfi-egészség elérésében, kielégítve mind a fogyasztók, mind a termelők igényeit.A megfelelő takarmányozás elengedhetetlen a jó egészséghez. Innovatív termékeink megalapozzák az erős és szilárd felépítésű madarak nevelését.

Kevesebb emésztési probléma
Az mésztési zavar és a laza alom csökkenti az állatok teljesítményét. A Crina® Poultry bizonyítottan javítja a bélflóra egyensúlyát a bélflóra, ami jobb bél egészséget és kevesebb emésztési zavart eredményez.

Erősebb immunrendszer
Ha el szeretnénk kerülni a fertőzéseket, az erős immunrendszer létfontosságú. A vitaminok az immunrendszer számára elengedhetetlenek. Az Optimális vitamin-ellátás (OVN™) koncepció pontosan megfogalmazott vitaminellátást biztosít, amelyet az állatok egészségének megőrzésére fejlesztettek ki – és ezáltal növeli a jövedelmezőséget.

A csontváz erőssége
Egy erős csontváz lehetővé teszi a madarak gyarapodását. Hy-D® kiváló forrása a D3-vitaminnak - a tápanyag, amely növeli a csont mineralizációt, ezáltal a csontok erősebbek lesznek, a madarak pedig egészségesebbek. A végső eredmény a magasabb túlélési arány és a jobb teljesítmény.

Optimális növekedés

Ahhoz, hogy a baromfitenyésztők meghatározott időn belül egyöntetű madarakat tudjanak nevelni, gyors és folyamatos növekedésre van szükségük. Innovatív megoldásaink segítségével ügyfeleink optimális növekedést érhetnek el, ami maximális jövedelmezőséget jelent.Az optimális növekedés egyik kulcstényezője a maximális emésztési teljesítmény. Ez egy olyan terület, ahol termékeink segítenek.

A bél befolyásolása
A táplálóanyagok emészthetőségének növelése nagyobb arányban teszi elérhetővé a táplálóanyagokat a növekedéshez. A RONOZYME® takarmányenzim-portfóliója finomhangolt kombinációkkal éri el minden takarmány optimális hasznosítását. 
A CRINA® Poultry Plusz használatával a bélrendszer általános hatékonysága növelhető. Ez egy speciális és innovatív készítmény, amely ötvözi a benzoesavat illóolaj-vegyületek keverékével. A bélben lévő mikroorganizmusok egyensúlyának javításával a CRINA® Poultry Plus bizonyítottan javítja a takarmány hatékonyságát és a magasabb növekedési ütemet eredményez.

Kiegyensúlyozott vitamin-ellátás
Vitaminhiány és a kiegyensúlyozatlanság káros hatással van a növekedésre és az egészségre. Mi nagy múltú vitamin ellátási útmutatóval rendelkezünk a baromfi takarmányozás terén is. Specifikus Optimum Vitamin Nutrition (OVN™) koncepciónk a jobb állatteljesítmény alapjául szolgál – ami jobb növekedést és nagyobb jövedelmezőséget eredményez.

Pigmentáció

Preferenciáink baromfi bőr és a tojássárgája színét illetően igen eltérőek a különböző országokban és piacokon. Karotinoidjaink lehetővé teszik, hogy pontosan ellenőrizzék ezeket a változókat, lehetővé téve a pontos igények kielégítését.

A különböző országok fogyasztói nagyon konkrét elképzelésekkel rendelkeznek a baromfibőr és a tojássárgája "helyes" színével kapcsolatban. Termékeink segítségével ügyfeleink megfelelhetnek ezeknek a változatos igényeknek.
Az élelmiszerek megjelenése és egyöntetűsége egyaránt fontos kritérium a fogyasztók számára.

A tojássárgája és a baromfibőr árnyalatát nagymértékben meghatározza a madarak takarmánya – amelynek összetétele rendkívül eltérő lehet. Az egyöntetű és kívánatos tojássárgája és a baromfi bőrszínének biztosítása érdekében a takarmányt gondosan kell összeállítani.

Kifejlesztettünk egy olyan rendszert, amely lehetővé teszi a pigmentáció pontos ellenőrzését a karotinoidok személyre szabott és ellenőrzött hozzáadásával – a természetben előforduló biológiai pigmentek, amelyek hozzáadhatók a takarmányhoz.

Tojássárgája
A CAROPHYLL® red és a CAROPHYLL® yellow olyan takarmány-adalékanyagok, amelyek lehetővé teszik a tojástermelők számára, hogy pontosan ellenőrizzék a tojássárgája színét. A magas szintű pontossággal elérhető a megfelelő pigmentáltság a mi speciális és jól ismert YolkFanTM -unk, illetve adagolási útmutató használatával.

Tökéletes bőrpigmentáció
A bőr árnyalata fontos marketing tényező. A CAROPHYLL® red és CAROPHYLL® yellow lehetővé teszi a termelők számára, hogy elérjék a kívánt bőrszínt. Nagyfokú konroll érhető el a Broiler Color Fan használatával és az útmutató használatával.

Állatjólét

A fogyasztók magas szintű állatjólétet várnak el. Termékeink segítik a gazdálkodókat abban, hogy erősebb madarakat termeljenek egy számukra egészségesebb környezetben – és számunkra is.

Az állategészségügy és az állatjólét alapvető fontosságú mind a termelők, mind a fogyasztók számára.
Termékpalettánk segít a gazdálkodóknak, hogy megfeleljenek a fogyasztói igényeknek is.
Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsük a baromfiágazatot a hús- és tojástermelés minden területén az állatjólét javításában.

Jobb emésztés
A tiszta madarak egészséges madarak. A madár egy egészséges bélrendszerrel száraz almot termel – ami azt jelenti, hogy tiszta marad, egészségesebb és jobban teljesít. 
A CRINA® Poultry Plus a nagy tisztaságú illóolaj-vegyületek precíz összetétele, egy rendkívül hatékony szerves savval kombinálva. Bebizonyították, hogy ez a speciális és hatékony hatékony adalékanyag a bél teljesítményének fokozására. Az előnyök közé tartozik a fokozott emésztési hatékonyság, kevesebb emésztési probléma, és jelentősen javult az alom konzisztenciája és megjelenése.

Erősebb csontok
Az erős csontvázzal rendelkező madarak jobban tudnak boldogulnak. A Hy-D® a D3-vitamin forrás, ami növeli a csont mineralizációját és erejét – segít megőrizni a madarak egészségét.