Telefon: +36 29 572-400  I   E-mail cím: vevoszolgalat.dsm@dsm.hu

SERTÉS

DSM A TAKARMÁNYIPARBAN

DSM - SERTÉS

A sertéshús és a sertéshúsból készült termékek iránti kereslet világszerte növekszik. A termelők ezért az ellátási lánc minden szakaszában számos kulcsfontosságú tényezőre összpontosítanak, nevezetesen:

• Kiváló minőségű termékek költséghatékony előállítása

• Az állatok és a fogyasztók igényeinek kielégítéséhez szükséges magasabb szintű állatjóléti előírások következetes alkalmazása

• Minimalizálni a sertéshús termelés környezetre kifejtett hatását

Széleskörű tapasztalatokkal és ismeretekkel rendelkezünk a globális sertéságazatban. Innovatív és hatékony takarmányozási és egészségügyi megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek a felmerülő kihívások leküzdésében. 

Állatjólét -A sertések jóléte

A fogyasztóknak állatjóléti elvárásaik vannak a sertéstartókkal szemben. Innovatív termékeink segítségével a gazdák a sertéstartás minden fázisában költséghatékonyan javíthatják az állatjólétet.

Ahogy a fogyasztók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a termelés módjára és helyére, az állatjóléti norma fokozottan fontossá válik.
Termékeinket úgy fejlesztettük ki, hogy segítsék a gazdálkodókat a legfontosabb állatjóléti kihívások megoldásában.

Az állatjólét magában foglalja :

• Azt az állat számára ideális környezetet, melyben jól fejlődik, növekszik, szaporodik.

• A megfelelő minőségű levegőt az állattartó épületekben.

Innovatív termékeink alkalmazása mindkét szempontból pozitív változásokat eredményez.

Erõsebb, életképesebb sertések
Minél erősebb a hízósertés csontozata annál életképesebb lesz, ennek köszönhetően pedig nő a tömeggyarapodása Kocák esetén a hát hosszának növekedésével egyenes arányban nő a szaporaság és az életteljesítmény. 
E témakörben született kutatás eredményeként bebizonyosodott, hogy az általunk kifejlesztett Hy-D ® - egy egyedülálló D 3- vitamin- metabolit – az állat életének korai szakaszától etetve szilárdabb csontozatot eredményez.

Ammóniakibocsátás csökkentése
A sertéstartásban az ammóniakibocsátás csökkentése javítja a sertések jólétét. Az alacsonyabb ammónia szintnek köszönhetően jobb a levegőminőség, ami nagy előnyt jelent a sertéseknek és a telepen dolgozó állatgondozóknak.

A PureGro ™ egy közvetlenül hasznosuló probiotikum, amely csökkenti az ammóniakibocsátást és javítja a trágya kezelésének feltételeit.

Környezet -A sertéstenyésztés környezeti hatásának csökkentése

Az intenzív állattartás elsőszámú kihívása a környezetre gyakorolt káros hatások minimalizálása. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy költséghatékony megoldásokkal segítsünk az állattartóknak tevékenységük környezetre gyakorolt hatásainak csökkentésében.

A sertéstenyésztőknek a termelés minden szakaszában környezeti ellenőrzéseket kell végrehajtaniuk a levegő, a talaj és a víz védelme érdekében. Termékeink hozzájárulhatnak a sertéstartás környezeti hatásainak csökkentéséhez, ugyanakkor javíthatják a hatékonyságot.

Egy jobb környezetért
Termékportfóliónk alkalmazása segít a gazdáknak tevékenységük környezetre gyakorolt hatásának csökkentésében és növelni a profitot. 

Tisztább levegő
A sertés istállókban gyakori a magas ammónia szint. Az ammóniaszint csökkentése:
•  Fokozza a teljesítményt
•  Kellemesebbé teszi a sertéstartásban töltött munkát
•  Csökkenti a légszennyezést a telep közvetlen környezetében

A PureGro ™ egy közvetlenül adható probiotikum. Használatával kedvezően befolyásolható a levegő minősége a sertés istállóban, ugyanakkor javítja az istállótrágya minőségét és annak kezelhetőségét.

A talaj- és a vízszennyezés csökkentése
Az állati trágya nitrogén- és foszforszintjének csökkentésével kedvezően befolyásolható a sertéstenyésztés környezetre gyakorolt hatása. Ennek egyik módja, az állatok tápanyag-felhasználásának javítása.
Innovatív takarmányenzim készítményeink javítják a sertéstápok tápláló anyagainak hasznosulását. A RONOZYME® HiPhos egy rendkívül hatékony takarmány-fitáz, mely fokozza a foszfor hasznosulását és csökkenti a trágya foszfor-szintjét.
A RONOZYME ® WX egy xilanáz, amely alkalmazható, búza- vagy árpa alapú étrendnél.

Költségmegtakarítás a sertéstakarmányozásban

A sertéstartás kiadásainak legjelentősebb hányadát a takarmányköltség teszi ki. Termékeink alkalmazásával az ügyfelek számára lehetővé válik, hogy növeljék a takarmány felhasználásának hatékonyságát, ami jelentős anyagi megtakarítást eredményez.

Extra emésztési képesség
Számos elfogyasztott táplálék emésztetlenül halad keresztül az állatok bélrendszerén, ami értékes tápanyag veszteséghez vezet. A DSM RONOZYME ® termékcsaládjában található takarmány-enzimek segítenek a gazdáknak feltárni ezt az elveszített potenciált, növelve az állatok által felhasznált értékes tápanyagok arányát. Ez jelentőssebb súlygyarapodást és jobb takarmány-felhasználási hatékonyságot biztosít.Az emészthetetlen, ún. nem keményítő poliszacharid (NSP) tartalom miatt sok takarmány-alapanyag emészthetősége erőteljesen lecsökken. A RONOZYME ® WX javítja a xilán poliszacharidok emészthetőségét, lehetővé téve az optimálisabb takarmányadagot és a nyereséges termelést.
Az emésztés hatékonysága függ az állat bélflórájától.

Olcsóbb kiegészítés
A foszfor egy kulcsfontosságú hatóanyag, de a sertések számára a növényekben, természetes formában előforduló foszfor nagyrészt megemészthetetlen. Pótlására ezért általában drága, szervetlen foszfort kell a sertéstakarmányhoz adagolni, a megfelelő súlynövekedés biztosítása érdekében.
A természetes növényi foszfor emészthetőségének javítására szolgál a RONOZYME ® HiPhos ami egy olyan költséghatékony alternatíva, mely lehetővé teszi az állatok jobb gyarapodását és a takarmány hatékonyabb felhasználását.

Szaporasági teljesítmény növelése

Innovatív termékeink növelik a kocák és kocasüldők tenyészteljesítményét, mellyel a gazdák jelentős pénzügyi haszonra tehetnek szert.
A tenyészkoca élete során átlagosan 2,5 almot fial. A tenyészállat utánpótlás kb. 30% -a nem képes egyetlen almot sem fialni. Termékkínálatunk segíthet a tenyészállatokban rejlő lehetőségek kiaknázásában, elkerülve ezzel a jelentős erőforrás-veszteséget.

Erő a sikerhez
A lábbetegség a korai selejtezések egyik fő okozója, ami jelentős többletköltséget hárít a gazdákra. Az erős csontozatú és izomzatú süldők és kocák jó reprodukciós tulajdonságokkal rendelkeznek.
Kocák és süldők takarmányozásának kiegészítése Hy-D ®- vel ami a D-vitamin 3 gyorsan felszívódó és biztonságos metabolitja és kimutatások igazolják, hogy:

•  Növeli a tenyésztésbe állítható kocasüldők arányát
•  Csökkenti a kocák selejtezési arányát
•  Növeli a kocánként fialt malacok számát
A végeredmény pedig a kocák hosszabb hasznos élettartama és a magasabb jövedelmezőség.

A sertések egészségének és jólétének megőrzése

Az egészséges sertés ismérve, hogy jó szaporodásbiológiai mutatókkal rendelkezik, jobb a takarmányhasznosítása és a testtömeggyarapodása, kevesebb állategészségügyi vizsgálatot igényel, ezáltal kevesebb költségráfordítást igényel. 
Bevált takarmány-adalékanyagok segíthetnek a gazdáknak a sertés jólétének megőrzésében, ezáltal növelve a termelés jövedelmezőségét.
Olyan innovatív termékeket fejlesztettünk ki, amelyek elősegíthetik a sertések egészségének megőrzését

Jobb emésztés
A gyorsan növekvő állatok egészséges bélrendszerrel rendelkeznek. Bármi, ami megzavarja az emésztőrendszer egészséges működését, negatív hatással lehet az állat teljesítményére.
Annak érdekében, hogy olyan terméket fejlesszünk ki amely a sertés bélrendszerének állapotát javítja, elengedhetetlen hogy megvizsgáljuk a természetes folyamatokat. Adalékanyagaink segítenek csökkenteni az emésztési problémák előfordulását, jobb takarmány-felhasználást és nagyobb súlygyarapodást eredményezve.
A CRINA ® termékeink kocák és malacok számára bizonyítottan elősegítik a jobb takarmányértékesülést, a jobb emésztést és javítják az állatok teljesítményét. A vizsgálatok kimutatták, hogy hozzájárulnak a malacok és a tenyészsertések mikrobákkal kapcsolatos egészségügyi kihívásainak csökkentéséhez.
A CYLACTIN ® probiotikum stabilizálja az állatok normál bélflóráját, ezáltal csökkentve az emésztési zavarokat, megkönnyítve az emésztést.

Erős védekezés kiépítése
Az erős és hatékonyan működő immunrendszernek alapvető szerepe van a sertésbetegségek elleni védekezésben.
A vitaminok, a test védelmi rendszerének alapvető alkotó elemei. A kedvezőtlen vitamin-ellátás nagyban fokozza a sertések ellenálló képesség romlásának kockázatát . Specifikus Optimum Vitamin Nutrition (OVN ™) koncepciónk, strukturált és pontos módja a létfontosságú vitaminok biztosításnának, lehetővé téve ezzel az optimális teljesítményt és termelékenységet.

Húsminőség

A fogyasztók hús és hústermékek vásárlásánál fontos szempontjai:
•  Az előállítás megfelel az élelmiszerbiztonsági előírásoknak 
•  Jó minőségű és- megjelenésű
•  Elfogadható eltarthatósági idő
•  Jó ízű és tápláló 
Szakszerűen előállított termékeink segítik ügyfeleinket, hogy megfeleljenek az egészség- és minőségtudatos fogyasztók igényeinek.
A húsminőség magán viseli az állattartás és takarmányozás hatásait. Kiváltképp a vitaminok felelősek a hús és a húskészítmények minőségéért és textúrájáért. 

Kidolgoztunk egy sor innovatív terméket, amelyek elősegítik ennek megvalósulását, ideértve:

•  Specifikus, optimális vitamin-táplálkozási koncepciónk (OVN ™) - strukturált és pontosan ellenőrzött módszer az összes kulcsfontosságú vitamin optimális mennyiségű és arányú ellátására. Az állatok számára szükséges táplálóbb takarmány megmutatkozik a fogyasztók elégedettségén. 
•  Az E-vitamin-kiegészítés hozzájárulhat a húsban levő zsírok oxidációjának csökkentéséhez, ami kellemetlen szag és aroma okozója. A ROVIMIX ® E50 (E-vitamin) alkalmazása megoldás lehet erre a problémára, valamint a csepegési veszteség csökkentésében is szerepet játszik.

Optimális növekedés sertéseknél

Az optimális növekedési ráta elérése - miközben biztosítjuk a jobb vágási kihozatalt- jelentheti a különbséget a sertéstenyésztő telepek nyeresége és vesztesége között.
Termékeink segíthetnek a mezőgazdasági termelőknek növelni befektetéseik megtérülését.
Azok az állatok, amelyek nem érik el a megfelelő növekedési rátát, nagyobb mennyiségű takarmányt igényelnek és alacsonyabb hozamot biztosítanak.
Az optimális növekedés az emésztőrendszer hatékony működésén alapszik. Egy jól működő emésztőrendszer hozzájárul ahhoz, hogy az állat több értékes tápanyaghoz juthasson .
Manapság már számos takarmány-adalékanyag áll rendelkezésre melyek az emésztés hatékonyságát és a sertés gyarapodását segítik elő.

Jól működő bélrendszer, gyorsabb növekedés

Takarmány-adalékanyagaink fejlesztése a természetes folyamatok működésén alapul. Alkalmazásuk során kedvezően hatnak az emésztésre, ezáltal hatékonyabb takarmány-felhasználást és gyorsabb tömeggyarapodást biztosítanak.
A CRINA ® termékek malacoknak, hízósertékeknek és kocáknak készült illóolaj alapú készítményei, amelyek bizonyítottan serkentik a malacok és a hízósertések takarmányfelvételét és teljesítményét. Elősegítik a hasznos bél mikroorganizmus-populációk kialakulását és azok fenntartását.
Takarmányozási célra alkalmas probiotikumunk a CYLACTIN ® . A probiotikus baktériumkúltúrák elősegítik a bélflóra helyreállítását, javítják az emésztés hatékonyságát, csökkentik az enterális problémákat és az elhullást.

Kinyerni, ami értékes 
A sertéseknek előfordul, hogy segítségre van szükségük az értékes tápanyagok kinyeréséhez. Kiváló minőségű takarmány-enzimeink alkalmazásával, javul a táplálék emészthetősége, így az állatotok több tápanyaghoz jutnak és gyorsabban növekednek. A RONOZYME ® enzimportfólió segítségével a takarmányok emészthetősége és a sertések testtömeggyarapodása növelhető, mely által fokozható a takarmányok jobb felhasználhatósága, a sertések gyorsabb növekedése. Alkotóelemei: 
•  NSP enzimek -> az energiaellátás fokozására
•  Fitázok -> a nagyobb foszfor források felszabadítására