Telefon: +36 29 572-400  I   E-mail cím: vevoszolgalat.dsm@dsm.hu

CAROPHYLL® – mert a szín számít

DSM A TAKARMÁNYIPARBAN

CAROPHYLL® – mert a szín számít

Az ételek nagy örömét vizuális megjelenésükből nyerjük, ezért az élelmiszer-összetevők színe rendkívül fontos. Olyan termékeket kínálunk, amelyek lehetővé teszik a pontosan színezett tojássárgája, a baromfi és a hal termelését.

A karotinoidok fontos szerepet játszanak az állatok takarmányozásában. Ezek létfontosságú antioxidánsok és A-vitamin prekurzorok is.

A baromfitenyésztésben és az akvakultúrában betöltött legfontosabb szerepük azonban az, hogy képesek javítani olyan termékek megjelenését, mint a tojássárgája, a csirkebőr és a halhús.

A karotinoidok szintje növényenként változik, és ha a baromfi- és hal-takarmányokat nem egészítjük ki, az változó megjelenésű élelmiszer-termékeket eredményez.

A CAROPHYLL® karotinoid adalékok kínálata lehetővé teszi, hogy a gazdák pontosan színezett és pigmentált élelmiszert termeljenek megbízhatóan és következetesen. Kombináltuk minőségi termékeinket, egyedi formulázási technológiánkat és sokéves tapasztalatunkat, hogy remek módszert nyújtsunk az élelmiszer minőségének javítására és a fogyasztói bizalom növelésére.

Broiler
Tökéletes bőrszín – CAROPHYLL® -al

A helyi baromfipiacok a tökéletes bőr árnyalatának különböző ideáljait tükrözik. Kerüljön közelebb a a régiója elvárásához, miközben megtartja a magas szintű biztonságot, következetességet és megbízhatóságot.

Mindannyiunknak megvan a saját elképzelése a tojássárgája „megfelelő” színéről. Ez világszerte változik, a földrajzi elhelyezkedéstől, a kulturális kontextustól és a helyi hagyományoktól függően. Ezt befolyásolja az a kulináris felhasználás is, amelyre a tojásokat szánják. A fogyasztók azonban világszerte elismerik, hogy a szép tojásárgája mindig egy egészséges tyúktól származik, és a mélyebb narancssárgájút kérik.

A tojássárgája színét karotinoid tartalma határozza meg. A természetesen előforduló karotinoidok kiegészítése a DSM CAROPHYLL® Red-el és CAROPHYLL® Yellow-val pontosan a megfelelő szintet biztosítja a kívánt narancs árnyalat eléréséhez. A takarmány kiegészítése a CAROPHYLL®-el teljesen biztonságos és egyenletes tojásszínt biztosít, emellett növeli a tojás antioxidáns szintjét, ezáltal segít megőrizni frissességét.

Konzisztens sárgája

A DSM YolkFan ™ évek óta a globális szabvány a tojássárgája színének felmérésében. 2016-ban a DSM válaszolt az ázsiai piacok magasabb színvonalának megadására, egy új DSM YolkFan ™ bevezetésével 16 pengével – ez eggyel több, mint az előző verzió.

Az 1–15 árnyalatok ugyanazok maradtak, mint a korábbi kiadásokban, de a spektrum végén egy mélyebb narancs árnyalatot adtunk hozzá, hogy tükrözzék az intenzíven pigmentált sárgáját kereső piacok igényeit. A 16. penge a DSM tudósainak kétéves munkájának eredménye volt, akik újjáépítették a teljes színtartományt, és keresték a vörösök és a sárgák megfelelő kombinációját a tökéletes 16. tojássárga szín biztosításához.

A DSM irányelvek a tojássárgája pigmentációjáról 2016 megbízható tudományos információforrás. Optimális állategészségügyi és az állattartási körülmények között felhasználva pontosan a kívánt színű sárgája állítható elő.

A szükséges színt 16 különböző árnyalat közül választhatjuk. Az árnyék mélysége határozza meg, hogy az egyes karotinoidokból mennyi szükséges. Vegye figyelembe a takarmány alapanyagok xantofill tartalmát, és adja hozzá az ajánlott mennyiségű CAROPHYLL® Redet és CAROPHYLL® Yellowt a takarmányhoz. Az eredmény minden alkalommal tökéletesen az a tojássárgája szín, amit a fogyasztó kért.

Hal és garnélarák - Élénk színű halak

A megjelenés sokat jelent, és a hús színe az egyik módja annak, hogy a fogyasztók értékeljék a lazac és a pisztráng minőségét. A CAROPHYLL® Pink a bevált módszer olyan halak termelésére, amelyek vonzóak a szem számára.

A lazac és a pisztráng pigmentációja természetes jelenség, amely része e fajok életciklusának.

CAROPHYLL® Pink termékünket a globális lazac- és pisztrángtenyésztés több mint 20 éve használja sikeresen. Ez idő alatt az étrend és a termékkészítmények javultak, és nagyobb teljesítményt nyújtottak a tenyésztett halak számára.

A piaci követelmények és a hús pigmentációval kapcsolatos fogyasztói preferenciák világszerte mindig változtak. Bármi legyen is a piaci helyzet, a CAROPHYLL® Pink továbbra is a legjobb választás a fogyasztó által vágyott hús színezéséhez.