Telefon: +36 29 572-400  I   E-mail cím: vevoszolgalat.dsm@dsm.hu

MaxiChick™

DSM A TAKARMÁNYIPARBAN

Hogy tudunk innovatív módon több csirkét előállítani?

A tyúkok selejtezése, terméketlensége, az embrió elhalás és az alacsony minőségű csibék évente rengeteg pénzbe kerülnek a baromfitartók számára világszerte. Ennek leküzdése érdekében kifejlesztettük a MaxiChick™-et, egy speciális és szabadalmaztatott megoldást a szülőpár állományok termelékenységének fokozásáért.

Mind az egyetemeken végzett tudámonyos vizsgálatok, mind a gyakorlati tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy a Maxichick használatával átlagosan kettővel több csibét nyerhetünk tyúkonként, köszönhetően a:
- Több kikelő tojásnak
- Javuló termelékenységnek
- Magasabb keltethetőségnek
- Egészségesebb csibéknek

Hogyan működik?

A tojássárga nagyon gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban (PUFAs), amelyek fontosak az embrió fejlődéséhez szükséges folyamatokban. Mivel telítetlenek, ezért ezek a zsírsavak (PUFAs) hajlamosak az oxidációra. Az embriót burkoló membránoknak védelemre van szüksége ezekkel a folyamatokkal szemben. Az embrió fejlődése során az oxidatív részecskék termelődése fokozódik és ez hátrányosan érinti a többszörösen telítetlen zsírsavakat. 

Mi áll a MaxiChick™ mögött?

A karotinoidok (amik a MaxiChick™-ben is vannak) kifejezetten jó, hogy jelen vannak a tojássárgában, semlegesítik az oxidatív részecskéket és fokozzák a tojás antioxidáns kapacitását. Ez növeli a termelékenységet és az embrió túlélési esélyeit. A MaxiChick™ D3 metabolitokat is tartalmaz. Ez ugyancsak segíti a kalcium jobb átvitelét a tojáshéjból az embrióba, ami erősíti a csontváz szerkezetét, miközben a kelési folyamat kevésbé traumatikus a csibék számára.  
A Maxichick komponensei immunmodulátorként is működnek. Ez segít a csibéknek a fertőzésekkel szemben, amin keresztül szintén javítjuk a túlélési esélyeiket. Ezáltal több csibét állíthatunk elő, amelyek egyúttal jobb minőségűek is.